Legislaţia română în domeniul comerţului electronic
- Legea comertului electronic – 365/2002;
- Regulament nr. 4/2002 al BNR privind tranzacţiile efectuate prin intermediul instrumentelor de plată electronică şi relatiile dintre participanţii la aceste tranzacţii;
- Legea semnăturii electronice – 429/2001;
- Norme tehnice şi metodologice din 13 decembrie 2001 pentru aplicarea Legii nr. 455/2001 privind semnătura electronică;
- Legea 51/2003 pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanţă;
- Ordonanţa nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanţă;
- Hotărârea Guvernului nr. 1308 din 11/20/2002 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea Legii 365/2002 privind comerţul electronic;
- Legea privind clauzele abuzive încheiate între comercianţi şi consumatori, nr. 193/2000;
- Legea pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulatie a acestor date – 677/2001;
- Ordin nr. 1453 din 1 martie 2001 privind ocupaţia de Designer pagini web;
- Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe;
- Dispoziţii privind Prevenirea şi combaterea criminalităţii informatice (Titlul III din Legea 161 din 19/04/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnitătilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei – Publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 279 din 21/04/2003);
- Legea privind prevenirea şi combaterea pornografiei – 196/2003 publicată în Monitorul Oficial Nr. 342/20 mai 2003.

Cum Cumpar?

SC UNIVERTIS SRL  a creat pentru dumneavoastra un sistem de comanda simplu, rapid si eficient. Pentru realizarea unei comenzi nu este necesara parcurgerea mai multor pagini, totul se face dintr-o singura pagina.


Pasul 1. Alege produsul dorit

Odata ce ati gasit produsul dorit apasati butonul “Adauga la cos”. Produsul va fi automat introdus in cosul dumneavoastra de cumparaturi.

Se va deschide fereastra cosului de cumparaturi, unde puteti vizualiza lista produselor introduse anterior si unde veti putea sa actualizati cantitatea dorita sau sa stergeti unul sau mai multe produse din cos. Puteti continua cumparaturile sau puteti apasa butonul "Finalizare comanda" si treceti la pasul 2.

Puteti oricand sa vizualizati cosul de cumparaturi si sa va continuati cumparaturile, produsele introduse in cos fiind retinute. Din orice pagina duceti mouse-ul peste imaginea cosului din coltul din dreapta sus si se va deschide intreaga lista de articole selectate in prealabil.


Pasul 2. Finalizare comanda

a. Daca aveti cont deaja creat bifati casuta cu textul "Sunt deaja client si ma autentific ca sa-mi completati datele din formular". Se va deschide o fereastra in care va trebui sa completati email-ul si parola salvate anterior. Daca ati uitat parola puteti sa apasati oricand "Recuperare parola"

b. Daca sunteti client nou si nu aveti cont creat, introduceti datele dvs. personale, adresa de livrare, modul de plata, eventuale observatii. Daca sunteti client societate comerciala completati si datele societatii pentru emiterea facturii.
Pentru a va pastra datele si pentru comanda viitoare bifati casuta "Va rog sa-mi creati un cont cu datele pe care le-am completat mai sus"


Pasul 3. Lansarea comenzii

Pentru finalizare apasati butonul "Lanseaza comanda".

Dupa trimiterea comenzii veti primi pe email-ul dvs, confirmarea comenzii , care va fi urmata de factura proforma, eventual veti fi contactat telefonic de un agent al societatii noastre pentru detalii suplimentare.


LIVRAREA

Livrarea se va face la adresa comunicata de dumneavoastra, iar termenul de livrare variaza in functie de produsele comandate, de modalitatea de plata si de livrare alese. In general, termenul de livrare al produselor se incadreaza intre 2 si 4 zile lucratoare din momentul confirmarii comenzii. Insa in anumite conditii, termenul de livrare poate depasi aceasta medie (daca de exemplu locuiti intr-o localitate care nu se afla in reteaua curierului sau acestia, din anumite motive, au dificultati in a livra bunurile).
In cazul in care produsul dorit apare pe site ca "La comanda", termenul de livrare va fi comunicat de operatorul MagazinFierForjat.ro.
Produsele se afla in ambalajul original, sigilat, al producatorului si sunt asigurate pe tot parcursul transportului pana la livrare.
Produsele sunt transportate in conditii optime si vor fi livrate impreuna cu factura fiscala si certificatul de garantie.
In acest moment MagazinFierForjat.ro livreaza produse doar pe teritoriul Romaniei.

Toate preturile comunicate pe site includ TVA.

IMPORTANT

Produsele livrate se pot returna in urmatoarele cazuri:
1. Produsul livrat de catre firma UNIVERTIS SRL este defect.
2. Produsul livrat de catre firma UNIVERTIS SRL nu corespunde cu modelul comandat de dumneavoastra (codul produsului de pe comanda este altul decat cel de pe factura).

Pentru comenzile ce depasesc valoarea de 2.000 lei se plateste in avans 30% din valoarea produselor comandate.

Pentru un alt gen de reclamatii ulterioare firma UNIVERTIS SRL nu isi asuma responsabilitatea produsele neputand fi returnate. Va multumim pentru intelegere.

Va rugam sa verificati produsele primite in prezenta curierului.